Lewis Holtby voorkwam directe degradatie voor HSV met zijn doelpunt

HSV houdt hoop op lijfsbehoud na zege op concurrent Freiburg

Hamburger SV heeft in de Bundesliga een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. De nummer zeventien van de Bundesliga won met 1-0 van SC Freiburg, de nummer zestien.

Een nederlaag had het lot van HSV bezegeld, maar door de overwinning houdt de ploeg van Rick van Drongelen (de hele wedstrijd op de bank) nog hoop op het ontlopen van degradatie. Met drie wedstrijden te gaan is het verschil met Freiburg nu vijf punten.

Lewis Holtby maakte in het begin van de tweede helft het enorm belangrijke doelpunt voor de thuisploeg, die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 nog nooit gedegradeerd is.

Borussia Dortmund nam de derde plaats over van Bayer Leverkusen. De onderlinge confrontatie in Dortmund leverde een klinkende 4-0 overwinning voor de thuisclub op.

Borussia had vorige week een pijnlijke nederlaag geleden tegen rivaal Schalke 04, maar tegen Bayer was het spel weer dik in orde. Marco Reus viel op met twee goals, een gemiste penalty en een afgekeurde goal, maar de absolute uitblinker was Jadon Sancho.

De pas 18-jarige Brit opende de score met een bekeken schuiver in de verre hoek en kreeg twee assists achter zijn naam. De eerste, waarbij hij de bal eerst in de loop met de hak meenam, was schitterend.

Hoffenheim voert druk op Leverkusen op

Hoffenheim deed prima zaken in de strijd om de vierde plek en rechtstreekse plaatsing voor de Champions League. De club won met 5-2 van RB Leipzig, nam de vijfde plek van die club over en heeft nog maar twee punten minder dan Bayer.

Voormalig Heracles- en Heerenveenspeler Mark Uth had met twee goals een groot aandeel in de zege van Hoffenheim. Bij Leipzig kreeg Emil Forsberg rood wegens een slaande beweging.

Kampioen Bayern München won met 3-0 bij Hannover 96. Arjen Robben speelde alleen de eerste helft mee. Thomas Müller, zijn vervanger, opende na de rust de score en Robert Lewandowski en Sebastian Rudy vonden eveneens het doel.