Mohamed Salah

Liverpool verzuimt drie punten te pakken tegen hekkensluiter

Op bezoek bij hekkensluiter West Bromwich Albion heeft Liverpool met 2-2 gelijkgespeeld. Het elftal van Jürgen Klopp nam een 2-0 voorsprong, maar wist toch niet de zege over de streep te trekken. Door het gelijkspel weet West Brom een dreigende degradatie nog even af te wenden.

Met het oog op het treffen met AS Roma in de halve finale van de Champions League van dinsdag, gaf Klopp enkele spelers rust. Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk stonden wel in de basis bij de 'The Reds'.

Liverpool begon voortvarend en scoorde al in de vierde minuut. Uit een voorzet van Sadio Mané legde Wijnaldum de bal klaar voor Danny Ings, die zijn eerste doelpunt in de Premier League scoorde sinds 4 oktober 2015.

Ook na de openingstreffer bleef Liverpool kansen creëren, maar doelpunten bleven uit.

Weer Salah

Na rust bleef Liverpool de gevaarlijkste ploeg. Twintig minuten voor tijd liet Mohamed Salah, topscorer van de Premier League, nog maar eens zien dat hij in topvorm is. Uit een pass van Alex Oxlade-Chamberlain stiftte de Egyptenaar de bal over doelman Ben Foster heen. Het betekende voor Salah zijn 31ste competitietreffer dit seizoen.

De thuisploeg knokte zich snel weer terug in de wedstrijd. Uit een corner kon Jake Livermore via de rebound binnenschieten en halveerde zo de achterstand. West Bromwich Albion bleef komen en twee minuten voor tijd kopte José Salomón Rondón zelfs knap de gelijkmaker binnen uit een makkelijk gegeven vrije trap.

West Brom mag nog hopen

Ondanks het gelijkspel blijft Liverpool derde in de Premier League. West Brom mag nog hopen dat het volgend seizoen ook op het hoogste niveau uitkomt.

Met nog drie wedstrijden te spelen staat het acht punten achter op Swansea City, dat op de veilige zeventiende plaats staat en morgen op bezoek gaat bij Manchester City.

Palace pakt punt

Crystal Palace pakte een punt door een 0-0 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Watford. Palace staat nu vijftiende met 35 punten, twee meer dan Swansea.

Patrick van Aanholt speelde de hele wedstrijd voor de bezoekers. Jairo Riedewald (Palace) en Daryl Janmaat (Watford) bleven op de bank.