Schaatsers Achtereekte en Otterspeer langer bij ploeg-Orie

EPA

Schaatsster Carlijn Achtereekte komt ook de komende twee seizoenen uit voor Lotto-Jumbo. De olympisch kampioene op de 3.000 meter heeft haar contract bij de ploeg van coach Jac Orie met twee jaar verlengd. Achtereekte maakte begin 2017 de overstap naar Lotto-Jumbo.

Olympische verrassing

Achtereekte verraste in Zuid-Korea met olympisch goud op de 3.000 meter. De 28-jarige schaatsster uit Lettele bleef in Gangneung Ireen Wüst en Antoinette de Jong voor. Ze won voor het eerst een afstand op een internationaal titeltoernooi.

"Ik heb bij Jac een geweldig seizoen beleefd, met natuurlijk als absolute uitschieter het veroveren van de olympische titel. Ik ben daarom erg benieuwd waartoe ik in staat ben de komende periode. Ik wil me niet alleen richten op de 3 en 5 kilometer, maar ook op het allrounden", legt Achtereekte uit.

Hein Otterspeer
@heinotterspeer
500m Gold!! 🥇😃
1 jaar geleden

De ploeg verlengde ook het contract van Hein Otterspeer. De sprinter tekende een overeenkomst voor een jaar. Otterspeer kende een minder seizoen. Hij plaatste zich niet voor de Winterspelen en miste ook het WK sprint. Op de afsluitende World Cup in Minsk won hij wel de 500 meter.

STER Reclame