1997: Arsené Wenger op de bank bij Arsenal
NOS VoetbalAangepast

'Je hoorde bij Arsenal steeds meer morrende supporters'

Arsenal moet op zoek naar een nieuwe trainer, na 22 jaar neemt Arsène Wenger afscheid van de club uit Londen. Volgens NOS-correspondent Tim de Wit was het geen grote verrassing. "Er is al vrij lang discussie over zijn functioneren. Je hoorde steeds meer morrende supporters die toe moesten zien hoe hun club de laatste jaren niet meer mee doet om het kampioenschap."

Volgens de correspondent in Groot-Brittannië is Arsenal ontzettend loyaal geweest. "Ze hebben hem nooit na een aantal mindere periodes ontslagen. Wenger heeft oneindig veel kansen gekregen, omdat hij in de 22 jaar dat hij aan het roer stond ook heel veel successen heeft gehad."

Wenger is met 823 wedstrijden de trainer met de meeste wedstrijden in de Premier League achter zijn naam.

2003: Dennis Bergkamp en Arsené Wenger

De laatste landstitel van Arsenal dateert van 2004. De FA Cup won de club afgelopen seizoen voor het laatst. Door het uitblijven van successen in de Premier League, stond de positie van Wenger al vaker onder druk. Het bestuur van de Londenaren hield altijd vertrouwen in de coach.

Arsenal staat, met nog vijf wedstrijden te spelen, op de zesde plaats in de Premier League. Newcastle United bezorgde 'The Gunners' zondag de elfde nederlaag in de competitie. Plaatsing voor de Champions League is voor de club alleen nog mogelijk door het winnen van de Europa League. In de halve eindstrijd neemt Arsenal het op tegen Atlético Madrid, de huidige nummer twee uit Spanje.

Jonge talenten

"Wenger heeft veel oog gehad voor jonge talenten die onder zijn bewind uit konden groeien tot wereldsterren. Denk maar aan Robin van Persie", vertelt De Wit. "Als je kijkt naar de spelers die hij heeft opgeleid kan je niet anders zeggen dat hij in 22 jaar heel veel bereikt heeft."

Toch moet het beter met Arsenal. "Het laatste kampioenschap was veertien jaar geleden, meedoen om het kampioenschap is er al lang niet meer bij. Vorig seizoen lukte het Arsenal niet eens om bij de top-4 te komen, en ook dit jaar gaat het de club niet lukken."

2009: Robin van Persie en Arsène Wenger

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl