NOS VoetbalAangepast

Wenger verlaat Arsenal na 22 jaar: merci Arsène

Wenger stopt na dit seizoen bij Arsenal

Arsène Wenger stopt na dit seizoen als trainer van Arsenal. De Fransman had de club uit Londen bijna 22 jaar onder zijn hoede. Hij had nog een contract tot medio 2019.

"Merci Arsène", meldt Arsenal op Twitter. Wenger zelf zegt in een verklaring het volgende over zijn vertrek: "Na een zorgvuldige afweging, en meerdere gesprekken met de clubleiding, denk ik dat dit het juiste moment is om te vertrekken."

"Ik ben dankbaar dat ik het voorrecht heb gehad deze mooie club zo lang te mogen leiden. Ik dring er bij de fans op aan achter het team te blijven staan. Aan alle mensen die van deze club houden: zorg dat de waarden van Arsenal behouden blijven. Mijn liefde en steun heeft de club voor altijd."

De 68-jarige Wenger werd in oktober 1996 aangesteld. Hij werd met Arsenal drie keer kampioen (voor het laatst in 2004) en won zeven keer de FA Cup en zeven keer de Supercup. Hij kwam tot nu toe in totaal tot 1.228 wedstrijden met de Londense club.

Na de winst van de FA Cup in 2005 moest de club 3.283 dagen wachten op een nieuwe prijs. In 2006 verloor Arsenal de finale van de Champions League tegen FC Barcelona.

2001: Arsène Wenger en Dennis Bergkamp

Moeizaam seizoen

Arsenal leed afgelopen weekend zijn elfde nederlaag van het seizoen, staat momenteel zesde en loopt wellicht voor het tweede seizoen op rij een Champions League-ticket mis. Het doet met weemoed terugdenken aan de succesjaren waarin Wenger furore maakte met spelers als Dennis Bergkamp en Marc Overmars.

Wenger heeft met Arsenal nog een kans op een hoofdprijs dit seizoen. Hij staat met zijn ploeg in de halve finales van de Europa League: Atlético Madrid is de tegenstander. Als Arsenal de Europa League wint, plaatst de ploeg zich alsnog voor de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl