Hakim Ziyech na het duel met VVV Venlo
NOS VoetbalAangepast

Ziyech wil verder na 'de duw': ik praat niet over randzaken

Hij is zonder twijfel de meest besproken speler in de eredivisie van de afgelopen dagen: Hakim Ziyech. De middenvelder kreeg zondagavond na de busreis uit Eindhoven, waar hij met Ajax kansloos van PSV verloor, een duw van een supporter van Ajax. De bewuste fan maakte deel uit van een groep die de spelersbus bij de Arena had opgewacht.

Veel supporters van Ajax steunden Ziyech, die in de tweede helft fraai scoorde, extra tijdens het duel met VVV-Venlo. Ze juichten hem bij veel balcontacten toe. Maar er waren ook fluitconcerten tegen hem gericht. Weliswaar door slechts een klein deel van de toeschouwers.

Hij wilde niet vertellen of de steunbetuigingen hem goed deden. "Ik praat niet over randzaken, alleen over de wedstrijd", zei de middenvelder, die al heeft aangeven dat hij aan het einde van het seizoen na het WK met Marokko hogerop wil.

Boze fans wachten Ajax-bus op en eisen vertrek Van der Sar

Ziyech heeft geen moment overwogen niet met Ajax in actie te komen tegen VVV-Venlo. "Zo zit ik niet in elkaar. Dan ken je me niet", zei hij. "Ik heb me gewoon omringd met vrienden en familie de afgelopen dagen. Zoals ik dat altijd doe."

Ajax verloor zondag de strijd om de landstitel van PSV. Ziyech is nog niet over de teleurstelling heen. "Dat is geen kwestie van dagen, maar van weken."

Ziyech: teleurstelling verwerken kost weken
Ten Hag: fysiek contact van supporters met spelers is ongehoord

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl