Giovanni van Bronckhorst en John van den Brom
NOS Sport

De sport van vrijdag bij de NOS

Nu de midweekse eredivisieronde erop zit, is het tijd om vooruit te kijken naar de KNVB-bekerfinale die zondag wordt gespeeld. Finalisten Feyenoord en AZ geven een persconferentie en daar is de NOS bij. Aan het woord komen de aanvoerders en trainers van beide clubs.

Dat is te zien in het Sportjournaal, (NPO 1, 18.45 uur) en te horen in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 (20.30 uur). In dat laatste programma is er ook volop aandacht voor de wedstrijd Jong FC Utrecht-Fortuna Sittard in de Jupiler League. Bij winst, en puntenverlies van naaste belager NEC, keren de Limburgers terug op het hoogste niveau. Fortuna degradeerde in 2002.

Laatste voorjaarsklassieker

Het peloton klimt zondag weer op de fiets voor de laatste grote voorjaarsklassieker: Luik-Bastenaken-Luik. In het Sportjournaal en in Nieuwsuur (NPO 2, 22.40 uur) wordt alvast een blik vooruit geworpen op de bijna 260 kilometer lange koers met elf beklimmingen.

Dat doen we met de Spanjaard Alejandro Valverde. Hij won vorig jaar alweer voor de vierde keer in zijn carrière La Doyenne. Kan hij een vijfde titel aan zijn palmares toevoegen?

Programma's vrijdag

13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NOS.nl en NPO 1
20.30 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl