NOS SportAangepast

Van Barneveld: deze avonden misschien nog mooier dan WK-titels

Van Barneveld in uitzinnig Ahoy ook te sterk voor Van Gerwen

Hij loopt al jaren mee en werd vijfmaal wereldkampioen, maar de twee avonden darten voor eigen publiek in Ahoy maken zelfs bij Raymond van Barneveld emoties los die hij nog niet eerder heeft ervaren. In een rechtstreeks duel dwong hij Michael van Gerwen tot een knieval.

Het 'Barney Army, Barney Army' dreunt nog na in zijn oren als hij de pers te woord staat na de 7-5 zege op de nummer één van de wereld. De zaal in Rotterdam koos massaal de kant van Van Barneveld, de dartspionier van Nederland.

"Heel erg bijzonder", oordeelt de Hagenaar. "Dat het zo massaal is, kun je alleen van dromen. Soms denk je weleens: en Michael dan? Ik weet niet wat ik gedaan heb, maar dit voelt heel goed."

Van Barneveld: deze magische avonden nemen ze mij nooit meer af

Gesteund door de Nederlandse fans bleef Van Barneveld voor het derde jaar op rij ongeslagen in Rotterdam. "Ik weet dat ik niet meer de beste van de wereld ben, maar dit zijn wel de avonden waarvan ik denk: misschien is dit wel mooier dan het optillen van een WK-beker."

Door zijn twee zeges in Ahoy maakt 'Barney' nog een kleine kans op een plaats bij de laatste vier in de Premier League. "Dat is bijna onmogelijk, dat weet ik ook. Maar ach, deze twee magische avonden pakken ze me niet meer af."

Voor Van Gerwen, de nummer één van de wereld en de koploper in de Premier League, was het zijn tweede nederlaag in twee avonden Ahoy. "Dat is me nog niet eerder gebeurd. Extra zuur, zo voor eigen publiek."

De Brabander verwijt alleen zichzelf iets. "Mijn pijlen vlogen niet lekker door de lucht. Maar ik sta nog steeds eerste en er is nog geen man overboord."

Van Gerwen na twee nederlagen: mezelf tekortgedaan

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl