Diego Simeone
NOS VoetbalAangepast

Barça weer stapje dichter bij titel na uitglijder Atlético

Atlético Madrid heeft tijdens de 33ste speelronde van de Primera Division verzuimd in te lopen op FC Barcelona. Het was met 3-0 kansloos bij Real Sociedad, waardoor het ook stadgenoot Real Madrid een punt dichterbij zag komen. De misstap van Atlético brengt Barcelona een stap dichter bij de titel.

Willian Jose opende voor rust de score voor Sociedad met een schot in de benedenhoek. Na rust trof de net in het veld gekomen Juanmi doel met een mooi stiftje en in blessuretijd kopte hij de 3-0 binnen.

Sociedad pakte onder de nieuwe trainer Alguacil tien punten uit de laatste vier duels en heeft nog uitzicht op Europees voetbal.

Twaalf punten

Met nog vijf wedstrijden op het programma bedraagt de voorsprong van FC Barcelona twaalf punten. Dat houdt in dat Barça in theorie de landstitel in de volgende speelronde, als het Deportivo La Coruña van Clarence Seedorf de tegenstander is, al kan binnenhalen.

Barcelona kwam woensdag bij Celta de Vigo niet verder dan 2-2 en nummer drie Real Madrid speelde 1-1 tegen Athletic Club.

Malaga gedegradeerd

Malaga speelt volgend seizoen niet meer in de Primera Division. De ploeg uit het zuiden van Spanje verloor met 1-0 bij Levante en is daardoor gedegradeerd.

De zege van Levante is slecht nieuws voor Clarence Seedorf, die nu met Deportivo La Coruña zeven punten achterstaat op die ploeg.

Stand Primera Division

Club Wedstrijden-Stand
1. FC Barcelona 33-83
2. Atlético Madrid 33-71
3. Real Madrid 33-68
4. Valencia 33-65

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl