NOS WielrennenAangepast

Sánchez wint vierde Alpenrit, Bouwman wordt derde

Luis León Sánchez heeft de vierde rit in de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Astana reed in de slotfase weg uit een omvangrijke eerste groep en kwam solo aan in Lienz. Het was al de derde etappezege van Astana in de Alpen. Eerder wonnen al de Spanjaard Pello Bilbao en de Colombiaan Miguel Ángel López.

Sánchez wint vierde Alpenrit, Bouwman wordt derde

George Bennett en Koen Bouwman (beiden van Lotto-Jumbo) werden tweede en derde in de rit over 134 kilometer van het Italiaanse Chiusa naar het Oostenrijkse Lienz.

Op de slotklim (de Bannberg, 7 kilometer à 6,7 procent) werd een vluchtgroep ingerekend en ging Bouwman op de pedalen staan. Hij kwam niet weg, maar het peloton viel wel uit elkaar. Er bleven vooraan 25 man over.

Pinot behoudt leiderstrui

Na de afdaling viel Sánchez aan. Bennett kon het gat niet dichten, maar bleef de eerste groep met favorieten nog wel net voor. Bouwman won daarna de sprint, voor Thibaut Pinot, die de leiderstrui behield.

De Fransman heeft vijftien seconden voorsprong op Domenico Pozzovivo en López. Chris Froome staat vierde op zestien tellen.

Vrijdag is de slotrit in de Ronde van de Alpen met de finale in en rond Innsbruck, op het parcours waar in het najaar het WK wordt verreden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl