NOS VoetbalAangepast

Advocaat rekent zich nog niet rijk na zege op concurrent NAC

Advocaat rekent zich nog niet rijk: er gebeuren gekke dingen

Na de pijnlijke 7-0 nederlaag bij Vitesse van zaterdag had Sparta-trainer Dick Advocaat woensdagavond weer reden tot lachen. Zijn ploeg herstelde zich en won met 2-1 van NAC Breda. De voorsprong op hekkensluiter FC Twente is weer vier punten, terwijl de achterstand op tegenstander NAC werd teruggebracht tot drie punten.

"Voor ons was 1-1 niet genoeg geweest, dus het was fijn dat we het geluk een keertje mee hadden", sprak Advocaat, die invaller Stijn Spierings de matchwinner zag worden nadat Paco van Moorsel geblesseerd was uitgevallen. "Maar het kwam ook door instelling en mentaliteit, want NAC heeft gewoon een goede ploeg. En twee jeugdspelers maken de goals" constateerde Advocaat tevreden.

Gekke dingen

Met vier punten voorsprong op de hekkensluiter en twee wedstrijden te gaan, rekent de Sparta-trainer zich nog niet rijk. "Nee, er gebeuren gekke dingen. Dat hebben we vanavond ook weer bij Roda JC-PSV (1-1, red.) gezien. Maar we hebben het wel weer wat spannender gemaakt."

Vreven: we staan met lege handen en dat is zuur

NAC-trainer Stijn Vreven had minder reden tot lachen. Bij een overwinning op Het Kasteel was zijn ploeg nagenoeg zeker geweest van lijfsbehoud, nu wachten nog twee spannende weken. Terwijl er best meer in had gezeten voor de Brabanders.

"Of het ongelukkig of gelukkig is, daar draait het niet om. Het gaat om het resultaat", sprak Vreven. "Ik kan de ploeg qua passie en intensiteit niets verwijten. Maar we staan met lege handen en dat is zuur. Het lukt ons gewoonweg niet om in dit soort wedstrijden de trekker over te halen."

Verantwoordelijkheid

Over de toenemende druk voor zijn ploeg maakt Vreven zich geen zorgen. "Die druk heeft iedere ploeg. Mijn spelers moeten gewoon blijven gaan en blijven geloven in zichzelf. Alle negativiteit die rond onze positie hangt, die is voor mij. Daar pak ik de verantwoordelijkheid voor."

Spierings: we hebben Twente wel een tikkie uitgedeeld

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl