Doelpuntenmaker Kylian Mbappé gaat op de schouders bij Paris Saint-Germain

PSG stoot dankzij late treffers door naar bekerfinale

Paris Saint-Germain heeft drie dagen na het veiligstellen van de landstitel ook de finale bereikt van het toernooi om de Coupe de France. De sterrenploeg uit de hoofdstad klopte SM Caen met 3-1 en neemt het op 8 mei in Parijs op tegen Vendée Les Herbiers uit de derde divisie, de verrassing van het Franse bekertoernooi.

Kylian Mbappé zette PSG in de 25ste minuut op voorsprong, maar Caen, de huidige nummer vijftien in Ligue 1, gaf zich niet gewonnen. Ismaël Diomandé nam vlak voor rust de gelijkmaker voor zijn rekening.

Zo'n tien minuten voor tijd hielp Mbappé de landskampioen opnieuw aan een voorsprong. Invaller Christopher Nkunku zette diep in blessuretijd ook nog de 1-3 op het scorebord. Bij Caen had Diomandé kort daarvoor met een rode kaart het veld moeten ruimen.

PSG won eerder dit jaar ook al de Coupe de la Ligue.