Luka Jovic trekt zijn truitje over zijn hoofd na de treffer

Frankfurt na winst bij Schalke naar bekerfinale

Eintracht Frankfurt heeft ten koste van Schalke 04 de eindstrijd van het toernooi om de DFB-Pokal bereikt. In Gelsenkirchen was Eintracht de gastheren met 1-0 de baas. In de finale is Bayern München, dat gisteren al afrekende met Bayer Leverkusen, de opponent.

In de eerste helft gunden beide teams elkaar geen centimeter ruimte met veel duels en irritaties tot gevolg. Luka Jovic (Eintracht) en Guido Burgstaller (Schalke 04) zorgden voor spaarzaam doelgevaar.

Nederlands tintje

Een kwartier voor tijd opende Jovic de score met een kunstig hakje na een hoekschop van oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman, die met voormalig PSV'er Jetro Willems voor een Nederlands tintje zorgde bij de Frankfurters.

De Guzman bereidt winnende treffer Jovic voor

Schalke ging op jacht naar de gelijkmaker en mocht dat vanaf de 81ste minuut met een man meer doen, omdat Eintracht-invaller Gelson Fernandes al na 33 seconden op aangeven van de video-arbiter een rode kaart kreeg na een harde overtreding.

Maar ook met tien man hield Eintracht stand, al kwam het wel in de blessuretijd met de schrik vrij, toen tot grote woede van de thuisploeg de gelijkmaker van Franco Di Santo werd afgekeurd vanwege hands.

De finale is op 19 mei in Berlijn. Op voorhand al een pikant duel voor Eintracht Frankfurt-trainer Niko Kovac. Hij is na de zomer de coach van de tegenstander uit München.