Geen centje pijn voor Feyenoord in generale repetitie bekerfinale

Aangepast
Pro Shots

In aanloop naar de bekerfinale tegen AZ heeft Feyenoord eenvoudig gewonnen van Willem II. Het vrijblijvende potje in Tilburg eindigde in 5-1.

Het beste nieuws voor Willem II kwam nog voor het eerste fluitsignaal. Door de remise van Roda JC tegen PSV wisten de Tilburgers dat ze zo goed als zeker nog een jaar in de eredivisie spelen.

Willem II koos dan ook vrolijk de aanval en had bijna succes via Thom Haye, maar Ridgeciano Haps keerde zijn inzet.

Vente scoort

Daarna waren de kansen voor Feyenoord, waar Steven Berghuis, Nicolai Jørgensen, Robin van Persie, Karim El Ahmadi, Sven van Beek en Sam Larsson om verschillende redenen niet in actie kwamen.

Voor de rust leidde dat tot een treffer: Dylan Vente tikte een strakke voorzet van Jens Toornstra binnen.

1/2De 18-jarige Dylan Vente was twee keer trefzeker tegen Willem II ANP
2/2Sofyan Amrabat wordt na zijn treffer gefeliciteerd door Renato Tapia ANP

Na rust ontfutselde Sofyan Amrabat met een stevige schouderduw Pedro Chirivella de bal en schoot via keeper Timon Wellenreuther en beide palen raak.

Willem II leek er de schouders over op te halen, stelde er weinig tegenover en solliciteerde naar een afstraffing. Vilhena prikte er uit een snelle aanval nog eentje in en Vente mocht in de slotfase zijn tweede van de avond laten aantekenen. Het slotakkoord was voor Bilal Basaçikoglu.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Van Bronckhorst: Berghuis twijfelde in warming-up, geen risico genomen

Feest in Tilburg

Tussendoor zorgde Bartholomew Ogbeche voor de Tilburgse eretreffer. Maar dat deed niet terzake voor de fans.

Ondanks de ruime achterstand vermaakte het Tilburgse publiek zich uitstekend. In de tweede helft zongen de fans - daartoe geïnspireerd door de tussenstanden van rivaal NAC Breda bij Sparta - hun kelen schor.

Trainer Giovanni van Bronckhorst verwacht dat Steven Berghuis zondag met Feyenoord de bekerfinale tegen AZ kan voetballen. "Hij had een klein beetje last van een enkel. Daarom hebben we geen risico met hem genomen." Berghuis zou eigenlijk aan de aftrap verschijnen in Tilburg. Tijdens de warming-up besloot Van Bronckhorst hem toch rust te gunnen.

"Door deze zege zijn we zeker van Europees voetbal, nu moeten we zondag tijdens de bekerfinale nog een prijs zien te winnen."

Wedstrijdstatistieken

STER Reclame