Rafael Nadal
NOS SportAangepast

Nadal viert rentree met vlotte zege in Monte Carlo

Rafael Nadal heeft zijn rentree in het ATP-circuit gevierd met een vlotte zege op de Sloveen Aljaz Bedene bij het masterstoernooi van Monte Carlo. De tienvoudig titelhouder rekende op het Monegaskische gravel met 6-1, 6-3 af met de mondiale nummer 58.

Voor Nadal is het toernooi in het prinsdom, dat in 1897 voor het eerst gehouden werd en inmiddels aan zijn 112de editie toe is, pas zijn eerste sinds hij in januari moest opgeven in de kwartfinales van de Australian Open.

Hij kon wel al vorig weekeinde warmdraaien in de Davis Cup-wedstrijd tegen Duitsland. Met overtuigende overwinningen op Alexander Zverev en Philipp Kohlschreiber stond hij aan de basis van de 3-2 zege van Spanje.

Vakkundig

De als eerste geplaatste Nadal, die onlangs ook de nummer-één-positie op de wereldranglijst weer overnam van de in Monte Carlo afwezige Roger Federer, kende in de eerste set weinig problemen met Bedene. Op 3-1 in de eerste set moest hij weliswaar twee breekpunten toestaan, maar die werkte de Spaanse linkshander vakkundig weg. Na 38 minuten was de set binnen.

In de tweede set wist Bedene meer tegenstand te bieden, met name op eigen service. Maar op 3-3 leverde hij door twee onnodige fouten op rij toch zijn opslag in, waarna Nadal geroutineerd doorstoomde naar de zege.

Djokovic heeft het lastig

Zo makkelijk als het Nadal verging, zo lastig had Novak Djokovic het om zich een weg te banen naar de achtste finales. De als negende geplaatste Serviër had maar liefst tien matchpoints nodig om zich te ontdoen van de Kroaat Borna Coric: 7-6 (2), 7-5.

Novak Djokovic

Coric stond vorige maand in Indian Wells nog in de halve finales en in Miami haalde hij de laatste acht. Djokovic kon bij beide sterk bezette toernooien al na de eerste ronde zijn koffers pakken.

De van een elleboogblessure terugkerende Djokovic maakte in Monte Carlo een gedreven indruk, maar de voormalige nummer één van de wereld beleeft een comeback die met horten en stoten verloopt. Dat bleek ook in de partij tegen Coric, waarin hij 41 winners van zijn racket liet vertrekken, maar ook 36 onnodige fouten produceerde.

Missers

Die missers braken hem lelijk op in de elfde game van de tweede set, waarin hij op eigen service maar liefst zeven matchpoints naar de filistijnen hielp. Coric (ATP-39) daarentegen had aan een tweede breakpoint genoeg om op 5-5 te komen. Het bleek uitstel van executie: twee games later was het pleit na twee uur en een kwartier tennis alsnog beslecht in het voordeel van Djokovic.

In de derde ronde stuit Djokovic op de Oostenrijker Dominic Thiem. Bij winst van dat duel wacht mogelijk Rafael Nadal, die eerst een treffen met de Rus Karen Chatsjanov wacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl