Wielerwatchers blikken vooruit op de Waalse Pijl
NOS WielrennenAangepast

Wielerwatchers: Valverde wint voor de vijfde keer op rij Waalse Pijl

Hoe de Waalse Pijl vandaag wordt beslist? Met een pelotonsprint op de Muur van Hoei. Er zijn maar weinig wielervolgers die rekening houden met een ander scenario.

De NOS-wielerwatchers zijn het, voor het eerst dit seizoen, vrijwel eens over de uiteindelijke winnaar bij de mannen: Alejandro Valverde.

Alleen Gio Lippens kiest voor iemand anders: "Ik geloof in Julian Alaphilippe", zegt hij. "Het moet er ook maar eens van komen dat hij Valverde klopt op zijn favoriete klim."

Verrassend is de keuze van de andere vier voor Valverde als winnaar niet. De Spanjaard, die met negen overwinningen in 2018 in een bloedvorm steekt, won al vijf keer in Hoei, waaronder de laatste vier edities.

Mocht hij weer winnen, zou het zijn tiende zege zijn in de heuvelklassiekers (Amstel Gold Race, Waalse Pijl, Luik-Bastenaken-Luik), waarmee hij Eddy Merckx zou evenaren.

De favorieten volgens de NOS-wielerwatchers

Kock Lippens Ducrot Van den Berg Nelissen
***** Valverde Alaphilippe Valverde Valverde Valverde
**** Alaphilippe Valverde Gaudu Teuns D. Martin
*** D. Martin D. Martin Teuns Alaphilippe Henao
** Bardet Teuns Alaphilippe D. Martin Oomen
* Teuns Benoot Mollema Gaudu Wellens

Het is een terugkerend kunstje dat de Spanjaard opvoert: pas aangaan als het bord met '150' in zicht is.

Anna van der Breggen keek de kunst bij hem af, al gaat zij vaak nog eerder aan dan de Spanjaard. Ze zegevierde de laatste driemaal bij de vrouwen. Ook nu behoort ze tot de (top-)favorieten.

Vier op een rij voor koningin Van der Breggen?

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl