Chanel Brownbill in het parlement op Sint-Maarten
NOS Nieuws

Frauderende parlementariër Sint-Maarten drie maanden de cel in

Parlementariër Chanel Brownbill op Sint-Maarten is veroordeeld tot een gevangenisstraf van achttien maanden, waarvan vijftien maanden voorwaardelijk. Brownbill is schuldig bevonden aan het doen van valse belastingaangiften.

De politicus kreeg verder een werkstraf van 240 uur opgelegd. Hij heeft volgens de rechter opzettelijk onjuiste informatie verstrekt bij het invullen van de aangifte voor de inkomstenbelasting en de btw-aangifte.

Brownbill beriep zich tijdens het proces op zijn zwijgrecht. De rechter vond het "onbegrijpelijk en onaanvaardbaar" dat hij geen verantwoording heeft afgelegd en spijt heeft betuigd.

Fraude in de haven

Eerder dit jaar werd in hetzelfde onderzoek een andere parlementariër van Sint-Maarten opgepakt: Frans Richardson. Hij wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen en belastingfraude. De Belastingdienst zou door corruptie en fraude in de haven van Sint-Maarten zo'n drie miljoen euro zijn misgelopen.

Vorig jaar brak Brownbill met zijn toenmalige partij, omdat premier Marlin niet akkoord wilde gaan met de voorwaarden die Nederland stelde voor de wederopbouw van het land na de verwoestingen door orkaan Irma. Daarop viel de regering van Marlin.

Brownbill werd via een andere partij bij de verkiezingen opnieuw gekozen voor het parlement.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl