Bayern droogt Leverkusen af en houdt zicht op de triple

Bayern München heeft nog altijd zicht op de triple: het kampioenschap, de beker en de Champions League. De kampioen van Duitsland bereikte dinsdagavond voor de 22ste keer de finale van de strijd om de DFB-Pokal door met 6-2 te winnen bij Bayer Leverkusen.

De 18-voudig bekerwinnaar leidde na negen minuten al met 2-0 door een doelpunt (uit een rebound) van Javier Martínez en een volley van de Poolse spits Robert Lewandowski.

Leverkusen, dat alleen in 1993 de beker won, was niet van slag, kreeg voor rust de nodige kansen, maar alleen Lars Bender kopte raak.

Feest bij Robben en co na de treffer tegen Leverkusen

Na rust nam Bayern afstand. Thomas Müller maakte er drie en tussendoor kon ook Thiago Alcantara scoren. Arjen Robben was tweemaal de aangever, al zat daar wat geluk bij. Leon Bailey deed met een mooie vrije trap iets terug.

In de andere halve finale spelen Schalke 04 en Eintracht Frankfurt woensdagavond tegen elkaar. De finale is op 19 mei in Berlijn. Tussendoor speelt Bayern nog in de halve finales van de Champions League tegen Real Madrid.