In samenwerking met
Omroep Gelderland
NOS NieuwsAangepast

Tbs en celstraf voor man die kinderen verwekte bij stiefdochters

Een 42-jarige man uit Kerkdriel die jarenlang zijn twee minderjarige stiefdochters seksueel heeft misbruikt, moet zes jaar de cel in. Hij kreeg ook tbs met dwangverpleging opgelegd. Hij verwekte twee kinderen bij de meisjes.

Volgens de rechtbank maakte de man op afschuwelijke wijze misbruik van zijn positie. Omroep Gelderland schrijft dat de meisjes jonger waren dan 10 toen het misbruik begon. Hoe oud ze waren toen ze moeder werden, is niet bekendgemaakt.

Jeugd ontnomen

Doordat de meisjes al op jonge leeftijd kinderen kregen, heeft de man zijn stiefdochters hun jeugd ontnomen, zegt de rechtbank. "Zij kregen op veel te vroege leeftijd de verantwoordelijkheid voor de zorg en de opvoeding van een kind. Daarnaast moeten zij ook leven met de wetenschap dat het kind door hun stiefvader is verwekt."

Uit slachtofferverklaringen is gebleken dat het misbruik een grote impact heeft gehad op de meisjes. Volgens de rechtbank lijkt de man zich niet te realiseren wat hij hen heeft aangedaan. Dat wordt hem zwaar aangerekend.

De man moet ook een schadevergoeding van 60.000 euro betalen aan beide slachtoffers.

Advertentie via Ster.nl