López wint tweede etappe in de Alpen; Sosa nieuwe leider

Aangepast
Miguel Angel Lopez in februari na zijn etappezege in de Ronde van Oman AFP

Miguel Ángel López heeft de tweede etapppe van de Ronde van de Alpen op zijn naam geschreven. De Colombiaan van Astana was in de rit van Lavarone naar Fiemme over 145,5 kilometer de snelste in de sprint van een groepje toppers.

Chris Froome had zijn zinnen gezet op deze rit. De Engelse Tourwinnaar liet Kenny Elissonde aan kop van de voorste groep sleuren, waarna Froome zelf op 1 kilometer van de meet een aanval plaatste. Daar zat echter niet veel achter, zodat een man of zes met gemak kon volgen.

In de laatste meters was López de snelste, gevolgd door Thibaut Pinot, Iván Ramiro Sosa en Froome. Sosa, de Colombiaan van de Androni-ploeg, is de nieuwe klassementsleider.

Tour of The Alps
@Tourof_TheAlps
Stage 2 - General Classification: 🥇Ivan SOSA 🥈@ThibautPinot +06” 🥉@SupermanlopezN +06” #TotA #Meilinda #Trentino #Tyrol #SouthTyrol
5 maanden geleden

Weer Astana-zege

De Ronde van de Alpen is een vijfdaagse klimmerskoers in de Italiaanse en Oostenrijkse Alpen. De eerste etappe, maandag, werd gewonnen door Pello Bilbao, ook van Astana.

Daarmee zorgde hij voor een passend eerbetoon aan Michele Scarponi. Vorig jaar werd de eerste etappe gewonnen door de Italiaanse Astana-renner. Het was zijn laatste zege: een dag na de Ronde van de Alpen kwam hij om het leven bij een aanrijding tijdens een trainingsrit.

STER Reclame