'Nu moet blijken of Verstappen meer op zijn vader of zijn moeder lijkt'

Aangepast
De gasten van het Sportforum: Jeroen Grueter, Sander Kleikers en Lennart Bloemhof NOS

"Dit is misschien wel een keerpunt in de carrière van Max Verstappen." Die conclusie trekt Lennart Bloemhof, te gast in het Sportforum op NPO Radio 1, na het optreden van de Formule 1-coureur afgelopen zondag in China.

De journalist van de Volkskrant doelt daarmee niet eens zozeer op de acties van Verstappen op het asfalt, maar vooral op het feit dat hij na de botsing met Sebastian Vettel - waardoor hij een podiumplaats vergooide - zijn excuses aanbood aan de Duitser. "Verstappen die sorry zegt; een zeldzaamheid", aldus Bloemhof.

"De vorige races was hij ook zeker niet foutloos, maar toen was hij niet zelfkritisch. Nu wel. Dat hoorde je ook in zijn stem. Hij klonk vertwijfeld en wist niet waarom het even niet lukt."

In het Sportforum bespreken drie gasten iedere maandagavond van 21.30 uur tot 23.00 uur in Langs de Lijn En Omstreken op NPO Radio 1 de gebeurtenissen van de voorgaande sportweek.

Dit keer zaten journalisten Sander Kleikers (L1), Lennart Bloemhof (Volkskrant) en Jeroen Grueter (NOS) aan tafel.

Het Sportforum is in zijn geheel hier terug te luisteren.

Bloemhof vervolgt: "Hij heeft nu drie races gereden dit jaar en het gaat al drie races over zijn agressieve rijstijl. Dat zal eruit moeten als hij ooit wereldkampioen wil worden. En dat zal hij ongetwijfeld ook te horen hebben gekregen van zijn baas Helmut Marko."

Cruciaal

Sander Kleikers volgt de familie Verstappen al langere tijd en hij kijkt uit naar de volgende grands prix. "De komende weken gaan interessant worden. Nu zal blijken of Verstappen meer op zijn vader lijkt of toch meer op zijn moeder."

Max Verstappen in actie in Shanghai EPA

De presentator van de Limburgse omroep L1 zinspeelt daarmee op het opvliegende karakter waar vader Jos Verstappen in de autosportwereld bekend om staat.

"Jos kan moeilijk met kritiek omgaan. Nu is er voor het eerst echt kritiek op Max en het is dus cruciaal hoe hij daarop reageert. Het komt er nu op aan hoe volwassen Max hiermee om kan gaan."

'Verstappen hunkert naar een goede race'

Lennart Bloemhof praat in het Sportforum over Max Verstappen.

In het Sportforum werd ook nog volop gesproken over PSV-Ajax, de wedstrijd die PSV de landstitel en Ajax een flinke kater bezorgde. "Het ging voor Ajax op alle vlakken mis", zag Bloemhof. "De gênante dag was compleet."

Hij somt op: "De grote mond vooraf die totaal niet werd waargemaakt, een dikke nederlaag, twee rode kaarten, het vuurwerk in het PSV-vak en dan ook nog het wangedrag van sommige supporters bij de spelersbus."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Boze fans wachten Ajax-bus op en eisen vertrek Van der Sar

Van dat laatste voorval was ook Jeroen Grueter flink geschrokken. "Het was verbijsterend. Normaal gesproken zijn spelers heilig, daar kom je niet aan. Maar dit was echt bedreigend."

Kleikers: "Fans hebben het gevoel dat ze iets te vertellen hebben binnen een club. Dat is toch ongelooflijk? Als je fan bent, koop je een kaartje, ga je op de tribune zitten en als het je niet bevalt, kom je niet meer."

'Het geeft ook aan hoeveel er fout zit bij Ajax'

Lennart Bloemhof, Jeroen Grueter en Sander Kleikers praten in het Sportforum over de chaos bij Ajax.

De gevolgen van het mislopen van de landstitel kunnen volgens Bloemhof weleens groot zijn. Hij verwacht een leegloop bij Ajax. "De drempel om te vertrekken, is er voor spelers als Matthijs de Ligt en Hakim Ziyech in ieder geval niet hoger door geworden."

Grueter is het daarmee eens en denkt dat de kans groot is dat ook Donny van de Beek en André Onana aan hun laatste wedstrijden voor Ajax bezig zijn.

"Dan kan Ajax dus weer van voor af aan beginnen. Maar misschien is dat ook wel goed. Want ik geloof heilig in Erik ten Hag. Maar dan moet hij wel volledig zijn visie en werkwijze kunnen uitvoeren. Al vraag ik me af of dat bij een club als Ajax wel mogelijk is."

STER Reclame