Jong Ajax wint ook inhaalduel van NEC en is weer koploper

Aangepast
Jong Ajax viert de 1-0 van Dennis Johnsen ANP Pro Shots

Jong Ajax heeft ook in het inhaalduel met NEC gewonnen van de Nijmegenaren. Op het jeugdcomplex in Amsterdam werd het 1-0. Dennis Johnsen maakte halverwege de eerste helft de enige goal.

Het duel tussen Jong Ajax en NEC werd op 6 april ook al gespeeld, maar het resultaat van die wedstrijd werd uit de boeken geschrapt. Jong Ajax won de wedstrijd met 2-0, maar had met Teun Bijleveld een niet-speelgerechtigde speler opgesteld.

Bijleveld had in de voorgaande wedstrijd tegen FC Dordrecht zijn vijfde gele kaart ontvangen, wat normaal gesproken een schorsing had moeten betekenen voor de wedstrijd tegen NEC. Door een administratieve fout van de KNVB was dit echter niet bekend bij de bond en bij Ajax. Daarop besloot de KNVB dat het duel opnieuw gespeeld moest worden.

Erik ten Hag met links Alfred Schreuder ANP Pro Shots

NEC begon slap en Jong Ajax had veel de bal, maar creëerde weinig. De 1-0 viel na defensief geschutter bij NEC; Johnsen prikte bekeken raak in de verre hoek.

Na rust stond Jong Ajax onder druk. Arnaut Groeneveld had de 1-1 op zijn schoen, maar schoot over. In het slotkwartier ging verdediger Wojciech Golla mee naar voren en vervolgens kreeg invaller Jari Schuurman dé kans op de 1-1. Vrij voor Ajax-doelman Kostas Lamprou schoot hij echter naast.

NEC pakt cadeautje niet uit

Reportage over het opnieuw gespeelde duel in de Jupiler League tussen Jong Ajax en NEC.

Aan kop

Door de nipte zege gaat Jong Ajax, met nog twee wedstrijden op het programma, aan kop in de Jupiler League. Het team van Michael Reiziger heeft een punt meer dan Fortuna Sittard en drie punten meer dan NEC.

Bij een eventueel kampioenschap promoveert Jong Ajax niet, maar speelt de nummer twee volgend seizoen in de eredivisie.

STER Reclame