Arturo Vidal in het shirt van Bayern München
NOS VoetbalAangepast

Meespelen Vidal in CL-kraker tegen Real Madrid onzeker

Bayern München kan voorlopig niet beschikken over Arturo Vidal. De Chileense middenvelder kreeg tijdens de training weer last van zijn rechterknie, die hij enkele weken geleden blesseerde.

Hij moet nu een operatie ondergaan om een losse botsplinter te laten verwijderen. Het is onduidelijk of Vidal op tijd is hersteld om in de halve finales van de Champions League, op 25 april en 1 mei tegen Real Madrid, in actie te komen.

Vidal mist zeker de confrontatie met Bayer Leverkusen in de halve finales van de DFB Pokal. Dinsdag gaat de kersverse landskampioen op bezoek in Leverkusen.

Begin april speelde de Chileen nog in de kwartfinales van de Champions League tegen Sevilla, maar moest hij zich in de eerste helft laten vervangen.

Kwetsbare knie

Het is niet voor het eerst dat de Chileense mannetjesputter begint aan een race tegen de klok om fit te worden. In aanloop naar het WK in 2014 kampte Vidal met een meniscusblessure aan dezelfde knie.

Destijds onderging Vidal ruim een maand voor het WK in Brazilië een operatie aan zijn knie. Na een razendsnelle revalidatie hielp hij Chili naar de tweede ronde in een poule met Spanje, Nederland en Australië. In het derde groepsduel tegen Oranje werd Vidal overigens gespaard bij Chili, dat net als Nederland al zeker was van de tweede ronde.

Die zorg heeft Vidal nu niet. Net als Oranje plaatste Chili zich niet voor het WK in Rusland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl