Wekdienst 16/4: kampioensfeest PSV en overleg over wapens Syrië

Aangepast
ANP

Goedemorgen! Vandaag wordt PSV gehuldigd in Eindhoven en praten de lidstaten van de OPCW over chemische wapens in Syrië.

Het is eerst overwegend bewolkt en lokaal kan een enkele bui vallen. Van het westen uit komt geleidelijk de zon steeds vaker tevoorschijn. Het wordt vanmiddag 14 tot 17 graden.

Weerplaza

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • In Eindhoven wordt vanmiddag PSV gehuldigd. De club viert vanaf 15.00 uur het 24ste landskampioenschap van Nederland.
  • De ambassadeurs van de lidstaten van de OPCW komen in Den Haag bij elkaar om te spreken over het mogelijke gebruik van chemische wapens in het Syrische Douma.
  • Kinderen kunnen vanaf vandaag de digitale eindtoets van Cito maken. De meeste scholen beginnen echter morgen.
  • Artsen, specialisten en verzekeraars komen naar de Tweede Kamer om over de beteugeling van de zorgkosten te praten.

Wat heb je gemist?

President Donald Trump wil nog steeds dat Amerikaanse militairen zo snel mogelijk Syrië verlaten. Dat heeft Witte Huis-woordvoerder Sarah Sanders gezegd.

De Franse president Macron zei gisteravond dat hij Trump ervan had overtuigd om langer militair aanwezig te blijven in Syrië. Later zei de Amerikaanse VN-ambassadeur Haley dat Trump dat inderdaad van plan is. Zij had het over drie doelen: ervoor zorgen dat chemische wapens de Amerikaanse belangen niet schaden, het vernietigen van IS en het in de gaten houden van Iran.

Volgens Sanders is de Amerikaanse missie echter niet veranderd. "Wij zijn vastberaden om IS te verpletteren en de voorwaarden te scheppen zodat IS niet terug kan keren.

Ander nieuws uit de nacht:

Conchita Wurst tijdens een optreden Wenen, drie jaar geleden EPA

En dan nog even dit:

PSV is gisteren voor de 24ste keer in de clubgeschiedenis kampioen van Nederland geworden. De Eindhovenaren kleineerden voor eigen publiek concurrent Ajax met 3-0 en zijn drie duels voor het einde van de competitie niet meer in te halen.

Fans van PSV vierden in het centrum van Eindhoven dat de club kampioen is geworden, kijk maar even mee:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Groot feest in centrum Eindhoven

Fijne dag!

STER Reclame