Brands is er voor zichzelf uit of zijn toekomst bij PSV ligt

In zijn achtste jaar bij PSV is Marcel Brands voor de derde keer kampioen geworden met de club. De grote vraag is: komt er een negende jaar? De technisch directeur is erg in trek bij buitenlandse clubs en werd de voorbije week nadrukkelijk in verband gebracht met Everton.

"Het heeft veel gespeeld in de media, maar bij mij veel minder omdat ik kampioen worden veel belangrijker vond", zegt Brands over de interesse van buitenaf. "Ik heb me weinig af laten leiden."

Maar blijft hij nou bij PSV of niet? "De mensen die het moeten weten, weten hoe ik erin sta en hoe ik erover denk. Als ik weg zou gaan, is dat een hele moeilijke beslissing. Ik heb hier veel mooie en lieve mensen om me heen, je doet hier niet zomaar de deur dicht."

Brands en de zenuwen

Eerst wil Brands het kampioenschap van PSV vieren. "Deze is heel bijzonder, juist omdat het tegen Ajax gebeurt. Dat maakt extra dingen los. Ik was ook erg zenuwachtig voor de wedstrijd, dat heb ik nooit."

Brands viert derde titel met PSV: ik was echt zenuwachtig

De technisch directeur laat in het midden of PSV de beste spelers van de eredivisie heeft. "Ik roep al jaren: het beste team wordt in Nederland kampioen. Vorig jaar heeft Feyenoord dat op een uitstekende manier gedaan en dit jaar wij."

STER reclame