Boze fans wachten Ajax-bus op en eisen vertrek Van der Sar

Boze supporters van Ajax hebben zondagavond de spelersbus bij terugkomst bij de Johan Cruijff Arena tegengehouden. In een volgens de Amsterdamse tv-zender AT5 grimmige sfeer werd de bus lange tijd staande gehouden. Directeur Edwin van der Sar voelde zich genoodzaakt de bus te verlaten en in gesprek te gaan met de supporters.

Rond 20.30 uur kwam de bus aan bij het stadion, waar de boze fans op dat moment al geruime tijd stonden te wachten. Getuigen noemden de sfeer bedreigend. De politie was eveneens ter plekke. Volgens de Amsterdamse stadsomroep AT5 gedroegen de fans zich agressief en werd geslagen en geschopt tegen de bus.

Van der Sar

De fans eisen het vertrek van directeur Edwin van der Sar, die volgens hen verantwoordelijk is voor het dramatische seizoen. De directeur verliet op zeker moment de bus om in gesprek te gaan met de supporters. Na enige tijd stapte ook trainer Erik ten Hag uit de bus om Van der Sar bij te staan.

Tot 22.15 uur was Van der Sar in gesprek met de groep van circa honderdvijftig ontevreden aanhangers. Daarna kreeg de spelersbus doorgang naar het parkeerdek van de Johan Cruijff Arena.

Edwin van der Sar in gesprek met boze Ajax-fans AT5

Ajax werd in de voorrondes van de Champions League en de Europa League uitgeschakeld en werd vandaag door PSV met 3-0 vernederd. Met die overwinning verzekerde PSV zich van de landstitel.

Halverwege het seizoen werd trainer Marcel Keizer ontslagen door directeuren Van der Sar en Marc Overmars. Onder zijn opvolger Ten Hag is het niet beter gegaan. De Amsterdammers sluiten voor het vierde jaar op rij het seizoen zonder prijs af.

STER reclame