Zoet, Van Ginkel en Hendrix bezorgen Cocu nat pak

Kletsnat staat Phillip Cocu voor de camera. De boosdoeners? Marco van Ginkel, Jeroen Zoet en Jorrit Hendrix. De met water gevulde emmers voor de kampioensbloemen bleken ook nuttig voor ander gebruik.

"Dat kun je wel aan ze overlaten. Daar was geen ontkomen aan", zegt een lachende Cocu. "Ik vond het al bijzonder dat ik in de kleedkamer droog was gebleven. Maar dit hoort erbij. Het mag vandaag."

Met de klinkende zege op Ajax pakte PSV de derde titel in de laatste vier jaar onder Cocu. "We wilden laten zien dat we terecht kampioen gingen worden. Dat hebben we gedaan. Als je thuis met 3-0 wint van Ajax dan pak je heel verdiend de titel."

Kletsnatte Cocu: het collectief heeft de titel binnengehaald

De oefenmeester noemt het 24ste kampioenschap voor de Eindhovenaren de titel van het collectief. "Niemand heeft zich boven het team gesteld. Dat bepaalt de successen die je behaalt."

"We hebben mindere wedstrijden gespeeld, maar ik denk dat we bovenaan staan omdat we toch een hoog niveau hebben gehaald over een lange periode. Dat ronden we fantastisch af vandaag met een terechte overwinning op Ajax."

STER reclame