Benedikt Höwedes viert zijn treffer tegen Napoli
NOS VoetbalAangepast

Juventus steviger aan kop in Serie A

In Italië heeft koploper Juventus het gat met nummer twee Napoli vergroot tot vijf punten. Zelf won de topclub uit Turijn thuis met 3-0 van Sampdoria, terwijl achtervolger Napoli niet verder kwam dan 0-0 in de uitwedstrijd tegen AC Milan.

Sampdoria had voor rust achterin zijn zaakjes op orde, maar capituleerde bij een beheerste inzet van Mario Mandzukic. In de tweede helft kopte Benedikt Höwedes, bediend door Douglas Costa met een subtiel voorzetje, de 2-0 binnen voor Juventus.

Na een mooie aanval maakte, ook op aangeven van Costa, Sami Khedira de 3-0.

Cristian Zapata kopt de bal weg, links Dries Mertens

Napoli laat dure punten liggen in San Siro

De nummer twee van de ranglijst, Napoli, bleef op bezoek bij AC Milan steken op 0-0.

In blessuretijd kreeg oud-Ajacied Arek Milik de kans op de 1-0 voor Napoli, maar zijn inzet van dichtbij werd gekeerd door doelman Gianluigi Donnarumma.

Het is voor Napoli, dat in 1990 voor het laatst kampioen werd, het vierde puntenverlies in de laatste zes duels.

San Siro eert Gullit

Ruud Gullit was aandachtig toeschouwer in San Siro. Voorafgaand aan het duel werd hij samen met Pietro Paolo Virdis in het zonnetje gezet vanwege hun verdiensten voor AC Milan in het verleden.

Beiden scoorden dertig jaar geleden toen het Napoli van Diego Armando Maradona met 4-1 naar huis werd gestuurd.

Romeinse derby eindigt onbeslist

In de strijd om de derde plek troffen nummer drie AS Roma en nummer vier Lazio elkaar. In Stadio Olimpico bleven beide ploegen steken op 0-0. Stefan de Vrij en Kevin Strootman deden allebei negentig minuten mee.

Beide ploegen hebben nu 61 punten, een punt meer dan Internazionale. In Italië plaatsen de beste vier ploegen zich voor de Champions League.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl