Ritsu Doan zet FC Groningen op 1-0

FC Groningen zo goed als veilig na zege op Roda JC

FC Groningen heeft zich met een 2-1 zege op nummer zestien Roda JC zo goed als veiliggespeeld. Het gat naar Roda JC is met nog drie duels te gaan zeven punten.

Na een aarzelend begin nam FC Groningen het heft in handen. Ritsu Doan opende de score met een geplaatst schot vanaf de rand van het strafschopgebied en ook daarna bleven de beste kansen voor Groningen.

Het verweer van Roda JC was pover. Vlot na rust tikte Jesper Drost de 2-0 binnen en daarna leek Roda zich met een nederlaag te verzoenen.

Roda JC-coach Robert Molenaar wisselde Dani Schahin en Donis Avdijaj (beiden met geel op zak en nu geschorst) voor Maecky Ngombo en Livio Milts, maar zag Christian Kum met nog twintig minuten te spelen plots de 2-1 maken.

Er brak nog een spannende slotfase aan, maar daarin wist Roda niet meer te scoren en bleef de thuisploeg met veel moeite op de been.