NOS SportAangepast

Marathonloper Hawkins bevangen door hitte met de finish in zicht

Marathonloper Hawkins vlak voor finish bevangen door hitte

De Schotse marathonloper Callum Hawkins heeft tijdens de marathon van de Commonwealth Games in Australië voor een opvallend moment gezorgd.

De 25-jarige Hawkins had, met nog twee kilometer te gaan, een voorsprong van twee minuten op zijn concurrenten en leek zo onbedreigd de titel te gaan pakken.

Zwalkend

Toen sloeg het noodlot toe. Hawkins werd bevangen door de hitte en kon niet meer op zijn benen blijven staan. Zwalkend probeerde hij zijn weg te vervolgen waarna hij tegen de vangrail aan viel en onderuit ging.

Het duurde vervolgens enige tijd voordat de hulpdiensten ter plekke waren. Terwijl Hawkins daarop wachtte, liep de Australische atleet Michael Shelley de Schot nietsvermoedend voorbij. De Australiër won de marathon.

Er kwam veel kritiek op de organisatie, omdat het lang duurde voor een ambulance arriveerde om Hawkins naar het ziekenhuis te brengen. Volgens een woordvoerder zou het nu "eenmaal onmogelijk zijn om op elke hoek van het parcours medisch personeel neer te zetten".

Hawkins maakt het naar omstandigheden goed en liet vanuit het ziekenhuis weten dankbaar te zijn voor de steunbetuigingen die hij had ontvangen.

Het moment waarop Hawkins gepasseerd wordt door Shelly

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl