NOS SportAangepast

Hockeysters Laren en Oranje-Rood maken slot competitie spannend

De strijd om het vierde play-offticket in de hockeyhoofdklasse bij de vrouwen blijft ongemeen spannend. Laren en Oranje-Rood vechten om dat ticket en beide clubs wonnen vandaag hun duel.

Laren wint met ruime cijfers van Huizen

Laren had geen kind aan Huizen. Door treffers van Maxime Kerstholt (2), Joëlle Ketting (2), Lieke van Wijk (2) en Laurien Leurink werd het 7-1 voor de nummer vier in het klassement.

Oranje-Rood had beduidend meer moeite met Kampong, dat de nummer vijf van de competitie lange tijd op 1-1 hield. In de slotfase zorgden Donja Zwinkels en Yibbi Jansen alsnog voor de overwinning: 3-1.

Volgende week beslissen Laren en Oranje-Rood in een direct duel welke ploeg het vierde play-offticket krijgt. Laren heeft dan genoeg aan een gelijkspel, Oranje-Rood moet winnen.

Koploper maakt geen fout, monsterscore Den Bosch

De bovenste drie ploegen in de hoofdklasse boekten eenvoudige overwinningen. Koploper Amsterdam won uit met 0-2 bij HDM, nummer twee Den Bosch was met 9-1 veel te sterk voor Bloemendaal en SCHC, dat op ruime achterstand de derde plaats bezet, versloeg hekkensluiter Groningen: 0-4.

In de kelder van de hoofdklasse weet Bloemendaal, ondanks het verlies tegen Den Bosch, dat het definitief veilig is. In de strijd om directe degradatie zijn drie ploegen nog in gevaar. Huizen en Nijmegen spelen volgende week tegen elkaar, Groningen moet op bezoek bij Kampong.

In de hoofdklasse degradeert de nummer twaalf direct. De nummers tien en elf spelen play-offduels tegen clubs uit de overgangsklasse.

Uitslagen hoofdklasse vrouwen

Groningen SCHC 0-4
Huizen Laren 1-7
Hurley Nijmegen 4-0
HDM Amsterdam 1-4
Den Bosch Bloemendaal 9-1
Oranje-Rood Kampong 3-1

Stand hoofdklasse hockey vrouwen

Amsterdam 21-60 Hurley 21-30
Den Bosch 21-58 Kampong 21-27
SCHC 21-46 Bloemendaal 21-14
Laren 21-41 Huizen 21-8
Oranje-Rood 21-41 Nijmegen 21-5
HDM 21-31 Groningen 21-5

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl