Weer een treffer tegen
NOS VoetbalAangepast

Hamburger SV en FC Köln dieper in problemen na verlies

Hamburger SV en 1. FC Köln zijn in de Bundesliga nog verder in de problemen gekomen. Beide clubs verloren en staan met nog vier duels te spelen op ruime afstand van de zestiende plaats, die in ieder geval recht geeft op een play-off tegen de nummer drie van de tweede Bundesliga.

In de Bundesliga degraderen de nummer zeventien en achttien direct.

Teleurstelling bij Albin Ekdal, Gideon Jung en Douglas Santos

HSV was tegen Hoffenheim na half uur spelen al op de knieën gedwongen. Serge Gnabry en Ádám Szalai velden het vonnis.

Leonardo Bittencourt zorgde voor hoop in de Keulse harten door zijn ploeg in de eerste helft op voorsprong te zetten in Berlijn tegen Hertha BSC, maar vlak na rust zorgde Davie Selke met twee treffers voor de genadeklap.

FC Köln blijft hekkensluiter in de Bundesliga met 21 punten uit dertig duels, Hamburger SV heeft een punt meer. FSV Mainz 05 staat op de zestiende plaats met vijf punten voorsprong op HSV en een duel minder gespeeld.

Kevin Volland is het middelpunt van de vreugde bij Leverkusen

Goede zaken Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen heeft door een 4-1 thuiszege op rivaal Eintracht Frankfurt de vierde plaats (goed voor een ticket voor de CL-groepsfase) vaster in handen gekregen.

Nadat voor rust Julian Brandt de 1-0 ingekopt had en Marco Fabian (na goed werk van Markus Wolf) de 1-1 had gemaakt, tekende Kevin Volland in de tweede helft voor een hattrick. Hij maakte de 2-1 nadat Kai Havertz hem de bal met een hakje in de loop had meegegeven en was bij de 3-1 en 4-1 de laatste schakel in een vloeiende combinatie.

Bayer heeft nu vijf punten voorsprong op de ploeg van Jonathan de Guzman en Sébastien Haller (oud-FC Utrecht) .

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl