Johan de Wit leidt Miho Takagi naar de wereldtitel allround ANP

Schaatscoach De Wit vier jaar langer bondscoach van Japan

time icon Aangepast

Schaatscoach Johan de Wit is ook de komende vier jaar bondscoach van Japan. De Alkmaarder heeft zijn contract bij de Japanse bond verlengd tot en met de Olympische Winterspelen van Peking in 2022. Zijn takenpakket wordt de komende olympische cyclus flink uitgebreid.

"Ik ben ontzettend blij en vereerd dat ik de komende vier jaar coach van Japan mag blijven. Het verhaal gaat door", laat de succescoach, die drie jaar geleden aantrad in het Aziatische land, weten via Twitter.

'We wisten snel dat we met elkaar door wilden gaan'

Johan de Wit vertelt in Langs de Lijn over zijn nieuwe contract als bondscoach van de Japanse schaatsers.

Na het tekenen van zijn nieuwe verbintenis is De Wit hoofdcoach van alle bondsploegen. Daarvoor was hij alleen verantwoordelijk voor de allrounders.

Als bondscoach van de allrounders zorgde De Wit voor grote successen, met name ook bij de Spelen van Pyeongchang in februari. Onder zijn leiding greep Miho Takagi zilver op de 1.500 meter, Nana Takagi goud op de massastart en werden de Japanse vrouwen op de ploegenachtervolging olympisch kampioen.

Ook kroonde Miho Takagi zich afgelopen maart tot wereldkampioene allround in Amsterdam.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Schaatscoach De Wit maakt kampioenen van twijfelende Japanners
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER Reclame