Max Verstappen op het circuit van Shanghai EPA

WK-leider Sebastian Vettel gaat ook bij de Grand Prix van China van poleposition van start. Met een tijd van 1.31,095 wipte de Duitser zijn teamgenoot Kimi Räikkönen in de laatste ronde van de kwalificatie met een miniem verschil van 0.087 van de eerste plaats.

De Mercedessen van Valtteri Bottas (derde) en Lewis Hamilton (vierde) kwamen er in dit Ferrari-geweld opmerkelijk genoeg niet aan te pas. Zij gaven beiden ruim een halve seconde toe op Vettel.

Samenvatting kwalificatie Grand Prix China

Verstappen vijfde

Ook Max Verstappen kwam in zijn Red Bull niet in de buurt van Vettel. Hij noteerde met 1.31,796 de vijfde tijd. "Het verschil met Ferrari is iets groter dan verwacht", reageerde Verstappen bij Ziggo Sport.

"Maar we hebben er naar omstandigheden het maximale uitgehaald."

Problemen Ricciardo

Voor Daniel Ricciardo was de kwalificatie niet alleen op het asfalt een race tegen de klok. Dat was het ook in de pitbox, waar zijn monteurs een knappe prestatie leverden.

Zij hadden de auto net op tijd weer in orde, nadat Ricciardo tijdens de laatste vrije training met motorproblemen was uitgevallen. De Australiër overleefde vervolgens ternauwernood de eerste kwalificatie (Q1) om uiteindelijk uit te komen op de zesde plaats.

Een defecte turbo maakt een einde aan de vrije training van Daniel Ricciardo AFP

Voor Pierre Gasly was Q1 al wel het eindstation. De Fransman werd nog geen week geleden bejubeld vanwege zijn vierde plaats in Bahrein, maar zal in China van de zeventiende plaats zijn race moeten starten.

Kwalificatie GP China

STER reclame