De twee journalisten en hun chauffeur werden eind vorige maand ontvoerd
NOS Nieuws

Colombiaanse guerrillastrijders doden journalisten Ecuador

Colombiaanse guerrillastrijders hebben twee journalisten uit Ecuador en hun chauffeur vermoord. De Ecuadoraanse president Moreno heeft dat bekendgemaakt.

Het drietal verdween bijna drie weken geleden in het grensgebied tussen Ecuador en Colombia. De journalisten, die werkten voor de krant El Comercio, deden daar onderzoek naar drugsgeweld.

Foto's

Kort na de ontvoering publiceerde de guerrillabeweging Oliver Sinisterra Front foto's van de drie, levend maar vastgeketend aan hun nek. Daarop begonnen de Colombiaanse en Ecuadoraanse autoriteiten een actie om hen te redden, maar dat was volgens Moreno tevergeefs. Hij heeft niet bekendgemaakt hoe en wanneer de drie aan hun einde zijn gekomen.

Het Oliver Sinisterra Front bestaat uit voormalige FARC-strijders die zich hebben afgesplitst van de FARC uit onvrede met het vredesbestand met de Colombiaanse regering.

Derk Bolt

Colombiaanse guerrillero's ontvoeren vaker journalisten. In juni vorig jaar werden de Nederlandse programmamaker Derk Bolt en cameraman Eugenio Follender gekidnapt door de ELN-beweging. Na een week werden ze vrijgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl