Laren-keepster Joyce Sombroek stopt een van de strafcorners van Caia van Maasakker
NOS SportAangepast

Den Bosch herstelt zich van nederlaag, SCHC naar play-offs

De hockeysters van Den Bosch hebben zich op overtuigende wijze hersteld van de zeldzame 3-1 nederlaag tegen Amsterdam. In eigen stadion werd middenmoter HDM met 3-0 verslagen.

Frederique Matla, Ireen van den Assem en Lieke Hulsen zorgden voor de eindstand. Den Bosch was net als Amsterdam al zeker van de play-offs om de landstitel.

Ook SCHC naar play-offs

Donderdag plaatste SCHC zich voor de achtste keer op rij voor de play-offs. In een rechtstreeks duel won de ploeg uit Bilthoven met 1-0 van directe concurrent Laren.

Lang leek Laren-doelvrouw Joyce Sombroek met sublieme reddingen haar ploeg een gelijkspel te bezorgen, maar vlak voor tijd wist Carlien Dirkse van de Heuvel de uitblinkende goalie toch te verschalken door een strafcorner van Caia van Maasakker van richting te veranderen.

Spannende apotheose lonkt

De strijd om het vierde en laatste ticket belooft een buitengewoon spannende te worden. Met nog twee wedstrijden te spelen staat Laren op de vierde plaats. Nummer vijf Oranje-Rood heeft evenveel punten, maar een iets minder doelsaldo.

Op de laatste speeldag van de reguliere competitie op zondag 22 april gaat Oranje-Rood op bezoek bij Laren.

Uitslagen inhaalprogramma

Den Bosch HDM 3-0
SCHC Laren 1-0

Stand hoofdklasse vrouwen

Amsterdam 20-57 Hurley 20-27
Den Bosch 20-55 Kampong 20-27
SCHC 20-43 Bloemendaal 20-14
Laren 20-38 (+16) Huizen 20-9
Oranje-Rood 20-38 (+13) Nijmegen 20-6
HDM 20-31 Groningen 20-5

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl