Neymar
NOS VoetbalAangepast

Neymar op tijd fit voor WK in Rusland

Neymar is op tijd fit voor het WK. "Ik heb nog een kleine maand nodig", zegt de Braziliaan vrijdag op de Braziliaanse tv-zender Globo TV. "Het gaat de goede kant op. Alles verloopt volgens plan."

Op 25 februari liep de aanvaller van Paris Saint-Germain tijdens het competitieduel met Olympique Marseille een breuk in het middenvoetsbeentje van zijn rechtervoet op. Op 3 maart ging hij in het Braziliaanse Belo Horizonte onder het mes. De herstelduur werd toen geschat op drie maanden.

Goed nieuws voor Tite

Eerder al liet PSG-trainer Unai Emery zich positief uit over het herstel van Neymar. "De laatste medische tests waren goed. Hij komt snel weer terug en misschien kan hij nog wat wedstrijden voor ons spelen", zei Emery. Het Franse seizoen eindigt voor koploper Paris Saint-Germain met de uitwedstrijd tegen Caen op 19 mei.

Het snelle herstel van Neymar is vooral goed nieuws voor de Braziliaanse bondscoach Tite. Als Neymar half mei volledig fit is, heeft hij nog een maand om zich voor te bereiden op het WK in Rusland. Brazilië start op 17 juni de jacht op de wereldtitel tegen Zwitserland. Daarna volgen groepsduels met Costa Rica (22 juni) en Servië (27 juni).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl