Karl-Erivan Haub bij de campagne van Angela Merkel in 2009
NOS NieuwsAangepast

Familie vermiste Duitse miljardair geeft hoop op redding op

De familie van de Duitse miljardair Karl-Erivan Haub verwacht niet dat hij nog levend wordt gevonden in de Zwitserse Alpen. De topman van het Duitse Tengelmann-concern keerde zaterdag niet terug van een skitocht in de buurt van Matterhorn, op de grens tussen Italië en Zwitserland.

Haub werd voor het laatst gezien toen hij zaterdagochtend een kabelbaan nam naar het bergstation Klein Matterhorn, dat op 3820 meter ligt. Toen hij de ochtend erna nog niet terug was, werd hij als vermist opgegeven bij de politie. Sindsdien is er naar hem gezocht.

Klein Matterhorn, het bergstation waar Haub naar onderweg was toen hij voor het laatst werd gezien

Zijn familie denkt dat er bijna een week later geen kans meer is dat Haub nog levend wordt teruggevonden. Er wordt nog wel gezocht naar zijn lichaam. Tengelmann draait op voor de kosten van de zoektocht en de repatriëring van zijn lichaam.

De 58-jarige zakenman was een van de rijkste mensen van Duitsland. Het vermogen van zijn familie wordt op 4,2 miljard euro geschat. Tengelmann is onder meer eigenaar van een textiel-discounter en een bouwmarkt en heeft belangen in internetwarenhuis Zalando.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl