Raymond van Barneveld
NOS SportAangepast

Slechte generale Van Barneveld voor Ahoy, Van Gerwen dendert door

Darter Raymond van Barneveld moet flink aan de bak wil hij zich nog plaatsen voor de halve finales van de Premier League of Darts. Tijdens de tiende speelronde van de prestigieuze competitie ging hij donderdagavond ten onder tegen directe concurrenten Daryl Gurney (3-7) en Peter Wright (2-7).

Michael van Gerwen verstevigde zijn koppositie door de Australiër Simon Whitlock met 7-1 te verslaan. Volgende week staan Van Barneveld en Van Gerwen op zowel woensdag als donderdag op het podium in Ahoy, waar de volgende twee speelrondes van de Premier League worden afgewerkt.

Van Barneveld werd in zijn partij tegen Gurney gebroken in de eerste leg, maar zette daar een leg later een 158-finish tegenover. Een opluchting voor de Hagenaar, die al dertien legs op rij had verloren in de Premier League.

Uitslagen speelronde 10

Raymond van Barneveld (Ned) Daryl Gurney (Nie) 3-7
Gary Anderson (Sch) Peter Wright (Sch) 7-2
Simon Whitlock (Aus) Michael van Gerwen (Ned) 1-7
Michael Smith (Eng) Rob Cross (Eng) 5-7
Raymond van Barneveld (Ned) Peter Wright (Sch) 2-7

De derde leg van de partij ging ook naar de Nederlander, maar daarna kreeg Gurney het op zijn heupen. De Noord-Ier, die in de stand maar één plekje boven Van Barneveld stond, won vijf legs op rij. Het werd nog 6-3, maar een leg later pakte Gurney alsnog de zege.

Ook onderuit tegen Wright

Van Barneveld mocht in Sheffield nogmaals het podium op voor een wedstrijd tegen de Schot Peter Wright. De Nederlander pakte na 21 darts de eerste leg en kreeg een goede kans om er twee legs later 2-1 van te maken. Van Barneveld miste echter een 135-finish waarna Wright wel uitgooide en op voorsprong kwam.

Mede dankzij een fraaie finish van 132 (bull, bull, dubbel zestien) liep de Schot uit naar een 4-1 voorsprong. 'Barney' won vervolgens de zesde leg, maar daar bleef het bij.

De beste vier darters na zestien partijen plaatsen zich voor de halve finales van de Premier League. Van Barneveld staat achtste en laatste op drie punten achterstand van nummer vier, Gary Anderson.

Van Gerwen moeiteloos langs Whitlock

Michael van Gerwen trad in de derde partij van de avond aan tegen Simon Whitlock en verstevigde zijn leidende positie in het klassement. De Australiër won alleen de eerste leg, waarna Van Gerwen zeven legs op rij pakte, 7-1.

De achtste overwinning op rij voor Van Gerwen kwam na de eerste leg geen moment in gevaar. Met indrukwekkende finishes en een prima gemiddelde (102) voerde hij de druk op de Australiër optimaal op.

Whitlock kreeg wel kansen om legs uit te gooien, maar miste te vaak. Van Gerwen deed dat niet en liep verder onbedreigd uit naar de ruime zege.

Stand Premier League

# Darter Duels Punten Legsaldo
1. Michael van Gerwen (Ned) 10 18 +38
2. Michael Smith (Eng) 10 14 +23
3. Rob Cross (Eng) 10 14 +11
4. Gary Anderson (Sch) 10 11 +6
5. Daryl Gurney (Nie) 10 11 +2
6. Simon Whitlock (Aus) 10 10 +11
7. Peter Wright (Sch) 11 8 -14
8. Raymond van Barneveld (Ned) 11 8 -18

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl