NOS SportAangepast

Verstappen en Hamilton leggen ruzie bij met handdruk en excuses

Lewis Hamilton heeft Max Verstappen opgezocht op het circuit van Shanghai om hem zijn excuses aan te bieden. De Brit had de Nederlander zondag na de Formule 1-race in Bahrein een eikel genoemd, nadat Verstappen Hamilton bij een inhaalactie had geraakt.

Verstappen viel niet veel later uit, Hamilton kon door en wist nog als derde op het podium te komen. Na afloop liet de wereldkampioen op niet mis te verstane wijze weten wat hij van de coureur van Red Bull vond.

In China kwam Hamilton daar op terug. "Ik vond het als oudere coureur mijn taak om hem even op te zoeken", legde de wereldkampioen uit op een persconferentie. "Los van wie er fout zat. Ik heb sorry gezegd. Respect tussen coureurs is belangrijk. Zo moeten jullie dit gebaar zien."

Verstappen: makkelijk om mij de schuld te geven

Verstappen had zijn persconferentie er toen net op zitten en daarop peinsde de Nederlander er niet over om excuses maken. "Je kunt van alles zeggen over dat incident, maar ik vind dat ik het op een faire manier deed. Ik ben natuurlijk minder ervaren dan Lewis. Het is altijd makkelijk de jongere coureur de schuld te geven."

Hij ging verder: "Vorig jaar in Mexico pakte het wel goed uit. Nu gaven we elkaar misschien niet genoeg ruimte, maar ook dat hoort bij racen. Soms lukt het, soms niet. Waarom zou ik iets moeten veranderen? Ik probeerde een auto in te halen en die mogelijkheid was er ook. Het was niets geks en niet riskant. Ik vind niet dat ik iets fout heb gedaan."

En zo ging het in aanloop naar de GP van China van aankomende zondag dus voornamelijk nog over de afgelopen race in Bahrein. Toch was er ook wel ruimte voor een vooruitblik op de derde race van het seizoen. Het circuit in Shanghai ligt Verstappen goed. Hij rukte er vorig jaar verrassend op van de zestiende startplaats naar plek drie op het podium.

De Red Bull-coureur is in China - ondanks zijn crash in de kwalificatie van Bahrein en het uiteindelijk uitvallen in de race - positief gestemd over de auto. "We weten dat we in de kwalificatie snelheid missen, maar de racesnelheid van de auto is goed."

Terug naar vorig jaar

Vorig jaar maakte de Nederlander dus grote indruk, maar dit jaar is het verloop in Shanghai lastiger te voorspellen. "We begonnen toen op regenbanden, dan is het makkelijker om in te halen in een goede auto. Op een droge baan is dat veel moeilijker", haalde Verstappen de race van een jaar geleden terug.

Hij is toe aan een goed resultaat, te beginnen zondag. "WK-punten halen is altijd het doel. Maar we komen hier om op het podium te eindigen of races te winnen. Dat ga ik proberen te doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl