Cristiano Ronaldo schiet de strafschop binnen

Real Madrid na krankzinnig slot door naar halve finales

Real Madrid heeft zich met de hakken over de sloot geplaatst voor de halve finales van de Champions League. De ploeg verloor in een sensationele wedstrijd thuis met 3-1 van Juventus, maar dat was genoeg na de 3-0 zege van vorige week in Turijn. Cristiano Ronaldo maakte in de zevende minuut van de blessuretijd de beslissende goal vanaf de strafschopstip.

Dinsdag had AS Roma uit geslagen positie FC Barcelona uitgeschakeld. Het wonder van Rome leek de spelers van Juve geïnspireerd te hebben, want al na een minuut en zeventien seconden kopte Mario Mandzukic na een lepe voorzet van Sami Khedira de Italianen op voorsprong.

Wat volgde was pure reclame voor de Champions League. Het spel golfde op en neer en vol passie werd de aanval gezocht. Het regende kansen aan beide kanten en na ruim een half uur verdubbelde Mandzukic de marge, opnieuw met een kopbal.

Real, dat een treffer van Isco afgekeurd zag worden wegens buitenspel, was kort daarna dicht bij de 1-2, maar de kopbal van Raphaël Varane spatte op de lat uiteen.

Mario Mandzukic

Real, dat in de Champions League achttien jaar geleden voor het laatst halverwege een thuisduel tegen een achterstand van twee treffers aankeek, nam na rust het heft steviger in handen. Juventus moest terug en Gianluigi Buffon greep in het eerste kwartier twee keer goed in.

Een blunder van Keylor Navas maakte de comeback van Juventus compleet. De doelman liet een eenvoudige bal los en Blaise Matuidi was er als de kippen bij om de 0-3 binnen te tikken.

Juve had de achterstand weggewerkt en dat was het startsein van een zenuwslopende slotfase. Real had daarin de overhand, want bij de Italianen leek het beste er wel af.

In de slotminuut van de blessuretijd viel alsnog het doek voor Juventus. Medhi Benatia liep Lucas Vázquez omver en de bal ging op de stip. Buffon maakte zich kwaad, botste in al het tumult tegen de scheidsrechter aan en kon nog met rood vertrekken.

Ronaldo hield daarna het hoofd koel en schoot de bal hard langs invaller Wojciech Szczesny. De sterspeler van Real Madrid, die voor het elfde duel op rij in de Champions League scoorde, trok zijn shirt uit en vierde de treffer uitbundig.