Wellens schrijft na korte solo sobere Brabantse Pijl op zijn naam

Aangepast
Wellens is met zijn gedachten bij Michael Goolaerts EPA

Tim Wellens heeft de Brabantse Pijl op zijn naam geschreven. De Belg van Lotto-Soudal, die de laatste kilometers solo naar de streep in Overijse reed, hield zich in toen hij over de streep kwam. De wielerkoers stond namelijk in het teken van het herdenken van Michael Goolaerts, die overleed na een hartaanval in Parijs-Roubaix.

Verandas Willems-Crelan, de ploeg van Goolaerts mocht op de eerste rij starten EPA

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Wellens is de beste in sobere Brabantse Pijl
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Minuut stilte

Voor aanvang van de Belgische semi-klassieker werd door het peloton een minuut stilte gehouden op de Grote Markt in Leuven, waarna de renners van Veranda's Willems-Crelan het eerste plaatselijke rondje aan kop van de meute aflegden. Bij de officiƫle start van de koers om 12.40 uur volgde nogmaals een moment van stilte.

Maar zeven van de achttien teams van het hoogste niveau waren aanwezig in de Belgische 1.HC-koers. Onder hen Lotto-Jumbo, Quickstep Floors Lotto-Soudal, BMC Racing Team en Bahrein-Merida.

Wellens (midden) zwaait naar het publiek, met naast zich Enrico Gasparotto en Tiesj Benoot EPA

Ploegmaat van Goolaerts in kopgroep

Zeven renners versnelden uit het peloton, waaronder Elmar Reinders. De Nederlander van Roompot-Nederlandse Loterij kwam vroeg in de wedstrijd ten val, maar wist de kopgroep dus wel te bereiken. Ook een ploegmaat van Goolaerts, Dries de Bondt, zat in de kopgroep. De maximale voorsprong van Reinders, De Bondt, Warnler, Williams, Watson, Grosu en Peron was acht minuten.

Op het lokale parcours rond Overijse moesten de renners diverse heuveltjes betwisten, zoals de Hagaard, Holstheide en Schavei. Tosh Van der Sande en Jack Haig gingen in de tegenaanval en reden naar de kop. In de laatste tien kilometer, toen iedereen was gegrepen, trok Wellens ten aanval. Hij werd niet meer teruggehaald. Wellens hield zich in bij het juichen, uit respect voor Goolaerts

Sonny Colbrelli, de winnaar van vorig jaar, werd tweede. Huub Duyn, die net als De Bondt voor Veranda's Willems-Crelan rijdt, was de beste Nederlander op plaats acht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Stilte en verdriet bij start Brabantse Pijl

STER Reclame