NOS SportAangepast

Steenbergen: niet het meest geweldige zwemjaar achter de rug

Marrit Steenbergen wordt alom beschouwd als het grootste zwemtalent van Nederland. De 18-jarige Friezin hoopt zich komend weekend tijdens de Swim Cup in Eindhoven te plaatsen voor de EK in Glasgow. Al verliep de voorbereiding niet geheel vlekkeloos.

Steenbergen: niet het meest geweldige jaar achter de rug

"Ik heb niet het meest geweldige jaar achter de rug", zegt Steenbergen, die in actie komt op de 50 en 100 meter vrije slag en de 200 meter wisselslag.

"Het was heel druk met school, waardoor ik ook minder belastbaar was in het water. Ik heb minder getraind en daardoor ben ik waarschijnlijk ook minder goed in vorm."

Marrit Steenbergen in actie

Schouderklachten wierpen Steenbergen eveneens terug. Mits fit is ze tot grootse prestaties in staat. Dat beaamt trainer Marcel Wouda, die sinds september haar coach is in het Nationaal Trainingscentrum in Eindhoven.

"Als je haar ziet zwemmen en je doet een oefening... Nou, dat staat echt ontzettend mooi. Dus de handen onder water, hoe ze water 'pakt', hoe ze dat vasthoudt... Ja, dat is bijzonder. Ze heeft een enorm watergevoel."

Wouda denkt dat Steenbergen in staat moet zijn om kwalificatie voor de EK af te dwingen. "Ze moet scherp zijn en ik denk dat ze dat is in haar hoofd. Ze wil heel graag. Met die ingrediënten moet ze het doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl