Mohamed Salah

Liverpool wankelt heel even bij City, maar buigt niet

Liverpool staat voor het eerst sinds 2008 in de halve finales van de Champions League. De Reds hadden het met name voor rust zwaar bij Manchester City, maar zegevierden alsnog: 2-1.

Na de 3-0 nederlaag in Liverpool moest de ploeg van Pep Guardiola een huzarenstukje leveren om de laatste vier te bereiken.

Het beloofde vuurwerk van de kant van City kwam er meteen. Na twee minuten leverde Virgil van Dijk de bal in bij Bernardo Silva. Via Raheem Sterling viel de bal voor de voeten van Gabriel Jesus, die doelman Loris Karius kansloos liet.

Van Dijk claimde bij scheidsrechter Antonio Mateu Lahoz een overtreding van Sterling, maar kreeg geen gehoor bij de Spaanse arbiter.

Gabriel Jesus juicht na de 1-0

Gesteund door de vroege voorsprong maakte City jacht op een tweede doelpunt. Bernardo Silva zag een poging via Andrew Robertson net naast zeilen en trof even later de paal.

Opwinding was er toen een goal van Leroy Sané werd afgekeurd wegens buitenspel. Onterecht, zo bleek, want via het been van Liverpool-middenvelder James Milner kwam de bal bij Sané terecht.

De Reds, met ook Georginio Wijnaldum in de basis, kwamen met de schrik vrij en kregen tegen het einde van de eerste helft de eerste grote mogelijkheid. Alex Oxlade-Chamberlain omspeelde keeper Ederson en schoot uit een lastige hoek naast.

Pep Guardiola is het niet eens met de arbitrage

Zonder Guardiola op de bank - wegens aanmerkingen op de leiding na het rustsignaal - wist City wat het moest doen in de resterende 45 minuten. Minimaal twee treffers om een verlenging af te dwingen.

Dat gedroomde scenario viel snel in duigen. Sadio Mané kreeg het op z'n heupen, werd gestuit door Ederson, maar de rebound werd op fraaie wijze binnengewerkt door Mohamed Salah.

Een kwartier voor tijd was het definitief over en sluiten voor City. Roberto Firmino profiteerde van een slippertje van Nicolás Otamendi en zorgde zo voor een deels Nederlands getint feestje.