Joy Beune in actie op de NK afstanden in oktober Pro Shots

Lotto-Jumbo heeft er een wereldkampioen allround bij. Joy Beune, de mondiale nummer één bij de junioren, schaatst de komende twee seizoenen voor de ploeg van onder meer Sven Kramer en Kjeld Nuis.

Beune veroverde exact een maand geleden op indrukwekkende wijze goud bij de WK junioren in Salt Lake City. De 18-jarige Twentse brak op drie individuele afstanden het junioren-wereldrecord: op de 1.000 meter, de 1.500 meter en de 3.000 meter.

Lotto-Jumbo-coach Jac Orie tussen Sven Kramer (links) en Patrick Roest ANP

"Joy heeft in Salt Lake City aangetoond dat ze tijden kan rijden waarmee ze voor veel senioren niet onder hoeft te doen. Het is dan ook voor iedereen duidelijk dat zij een groot talent is'', reageerde Lotto-Jumbo-coach Jac Orie op de transfer.

"We gaan er de komende twee jaren alles aan doen om met haar de volgende stap te laten maken."

Kramer en Roest

Beune is de eerste nieuwkomer bij Orie's succesformatie, nadat eerder Sven Kramer en Patrick Roest hun overeenkomst al met twee jaar hadden verlengd. Het contract van Jan Smeekens en Chris Huizinga loopt nog door. Over de toekomst van tweevoudig olympisch kampioen Kjeld Nuis, wiens contract bij Lotto-Jumbo afloopt, is nog niets bekend.

STER reclame