Eerbetoon aan Goolaerts bij Brabantse Pijl

Aangepast
Michael Goolaerts @Snipercycling

Bij de Brabantse Pijl wordt woensdag stilgestaan bij de dood van Michael Goolaerts, die zondag tijdens Parijs-Roubaix werd getroffen door een hartstilstand en 's avonds in het ziekenhuis van Lille overleed. Zijn ploeg Veranda's Willems-Crelan gaat, na overleg met de familieleden en de renners, gewoon van start in de Brabantse Pijl.

Ook de renners van Veranda's Willems-Crelan die niet rijden, zijn aanwezig om hun ploeggenoten te steunen, zo liet de ploeg weten. "Dit is een eerbetoon aan Michael."

Roompot - Charles Cycling Team [backup]
@Snipercycling
Our team will be at #BP18, also the riders who aren't in the line-up. Those who aren't riding will be there as support for the riders who are. Everyone is part of the race as one team. Everyone 'Sniper'. This as a tribute to Michael. #ALL4GOOLIE More: https://t.co/LNSw95TPHI
9 maanden geleden

Veranda's Willems-Crelan zal als laatste het podium betreden bij de ploegenpresentatie en er wordt een minuut stilte gehouden. Na de officieuze start rijden de ploeggenoten van Goolaerts het eerste rondje in Leuven aan kop van het peloton en voorafgaand aan de officiële start van de Belgische semiklassieker volgt nog een moment stilte.

Ook bij de Franse eendagskoers Parijs-Camembert werd dinsdag al een minuut stilte in acht genomen voor Goolaerts. Marion Rousse, de vrouw van wielrenner Tony Gallopin, filmde het eerbetoon en zette het op Twitter.

Marion Rousse
@Roussemarion
Minute de silence à la memoire de Michael Goolaerts au départ de Paris-Camembert. 🙏🏻
9 maanden geleden

STER Reclame