Guardiola hoopt op perfecte wedstrijd van Manchester City

Hoe dik het pak donkere wolken ook is, de zon kan vanavond weer doorbreken voor Manchester City. Het sterrenensemble zou zomaar kunnen toeslaan in de return van de kwartfinales van de Champions League tegen Liverpool.

Het was vooralsnog niet de week van The Citizens. Eerst was er de 3-0 nederlaag in en tegen Liverpool in de Champions League, vorige week woensdag, en zaterdag deelde stadgenoot Manchester United een tik uit door met 3-2 te winnen, waardoor het kampioensfeest van City even moest worden uitgesteld.

Perfecte wedstrijd

De trainer van City, Pep Guardiola, sprak meteen na de afstraffing in Liverpool al zijn vertrouwen uit voor de return in Manchester. Dat vertrouwen is niet minder geworden. "We hebben de perfecte wedstrijd nodig. Zelf veel kansen creëren en er niet veel weggeven. We hebben negentig minuten en misschien wat extra tijd. We hebben bewezen dat we in de slotfase veel kunnen, ook zaterdag weer tegen United."

Bij City gaan de gedachten dezer dagen vaak terug naar 9 september vorig jaar. Toen werd Liverpool nog met 5-0 geklopt. De grote vraag is nu hoe de ploeg van Guardiola is hersteld van de recente twee tikken. "Dat weet ik ook niet", bekent de trainer. "Maar als we daar psychologisch niet goed mee om kunnen gaan is het in elk geval een goede les voor de toekomst. Het is weer een test. Voetbal is, net als het leven, een uitdaging."

Mindset

Dat geldt ook voor Liverpool, hoe riant de voorsprong ook mag zijn. Liverpool-verdediger Virgil van Dijk wil hoe dan ook niet te lang stilstaan bij de 3-0 zege van vorige week woensdag. "We moeten beginnen met de gedachte dat het nog 0-0 is, hoe raar en moeilijk dat ook is. We moeten de wedstrijd willen winnen en geen voorsprong willen verdedigen."

Trainer Jürgen Klopp van Liverpool weet dat zijn ploeg zich geen enkele vorm van verslapping kan veroorloven. "Hoewel City zaterdag verloor, hadden ze in de eerste helft heel veel kansen. Het had zomaar 4, 5, of 6-0 kunnen staan. We moeten weer op ons best zijn. Want City blijft een van de beste teams in de wereld."

Mo Salah is geblesseerd en verlaat het veld tegen Manchester City Pro Shots

Bij Liverpool is het ook de grote vraag of topscorer Mohamed Salah aan de aftrap zal verschijnen. De smaakmaker in de wedstrijd van vorige week met een doelpunt en een assist, viel uit met een hamstringblessure. Maandag stond hij wel weer op het trainingsveld, maar pas in de loop van vandaag wordt besloten of hij fit genoeg is om te spelen.

STER reclame