De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra is een van de sprekers op de anti-drugstop in Rotterdam
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 10/4: drugsagententop in Rotterdam en Buitenlesdag

Goedemorgen! In Rotterdam zijn vandaag anti-drugsagenten uit de hele wereld bijeen, premier Rutte bezoekt China en duizenden leerlingen krijgen buiten les.

Vanmorgen neemt vanuit het zuiden de bewolking toe en gaat het af en toe regenen. In het noorden is eerst nog zon en wordt het met 21 graden het warmst. In de rest van het land wordt het 17 of 18 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Vandaag begint het bezoek van premier Rutte en vier ministers aan China, met in hun kielzog een grote handelsmissie. Rutte spreekt op een bijeenkomst met politici en ondernemers uit heel Azië en ontmoet president Xi Jinping.
  • In Rotterdam begint een groot internationaal drugscongres van politiediensten wereldwijd. Het is georganiseerd door de Nederlandse politie en de Amerikaanse anti-drugsorganisatie DEA.
  • En het is Nationale Buitenlesdag. Op meer dan 2100 scholen krijgen de leerlingen buiten les. Je beweegt dan meer, en leert op een andere manier.
  • Er zijn vanavond twee kwartfinalewedstrijden in de Champions League. Manchester City probeert thuis de 3-0 nederlaag tegen Liverpool van vorige week recht te zetten. En Barcelona speelt in Rome tegen AS Roma, vorige week won het Catalaanse team met 4-1.

Wat heb je gemist?

Het museum Singer Laren krijgt een collectie van ruim honderd schilderijen van Nederlandse avant-gardisten van rond 1900. Het gaat om de zogenoemde Nardinc Collectie, de privécollectie van Els Blokker en Jaap Blokker. Zakenman Jaap Blokker was de oprichter van het Blokkerconcern.

Jaap en Els Blokker in 2010

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

De sloop van een silo in het Deense Vordingborg was een spektakel waar maanden voorbereiding aan vooraf ging. Maar in een paar seconden bleek de voorbereiding toch onvoldoende: de toren van 53 meter hoog viel na de explosie de verkeerde kant op. Niemand raakte gewond, maar de plaatselijke bibliotheek raakte wel zwaar beschadigd.

Silo valt niet zoals bedoeld

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl