Arman Avsaroglu, Maarten Tjallingii en Stef de Bont
NOS VoetbalAangepast

'Dit is wel weer een echte soap bij Vitesse hoor'

'Soms geluk en soms verdriet.' Die woorden zijn onlosmakelijk verbonden met de soap Goede Tijden, Slechte Tijden, maar maandagavond hadden ze ook niet misstaan als begintune van het Sportforum op NPO Radio 1.

Aan de gesprekstafel kwamen namelijk verschillende onderwerpen aan bod met een hoog soap-gehalte. De hoofdrollen waren daarbij weggelegd voor onder anderen Henk Fraser en Vitesse, Kiki Bertens, FC Twente en de KNVB.

Soap in Arnhem

"Ik volg Vitesse al een tijdje en heb daar al veel soaps meegemaakt, maar dit is er ook weer eentje hoor", trapt journalist Stef de Bont af met het hoofdstuk over Vitesse.

Hij was maandag in Arnhem en zag hoe Fraser 'gewoon' op het trainingsveld stond, terwijl er iets verderop crisisoverleg plaatsvond over de positie van de coach.

"Met als uiteindelijke uitkomst dat de club nog geen beslissing heeft genomen. En de enige die keurig de media te woord stond, was Fraser zelf. Maar het enige dat hij kon vertellen was dat er 500 meter verderop over zijn aanstaande ontslag werd gesproken."

"Hij grapte nog dat hij maar zo snel mogelijk naar huis ging rijden en z'n telefoon zou uitzetten om het slechte nieuws maar niet te krijgen", aldus De Bont.

'Het is amateurisme ten top van de KNVB'

Klucht in Zeist

Een regelrechte klucht is ook de situatie rondom de wedstrijd Jong Ajax-NEC (2-0) in de Jupiler League. De KNVB heeft bepaald dat het duel opnieuw gespeeld moet worden omdat de Amsterdammers een geschorste speler hadden opgesteld.

Teun Bijleveld had al vijf keer geel gekregen (goed voor een schorsing), maar door een administratieve fout van de KNVB was dit niet bekend bij de bond en bij Ajax. Beide partijen dachten dat Bijleveld op vier kaarten stond.

NOS-journalist Arman Avsaroglu: "Het gekke is dat Ajax het nog bij de KNVB had gecheckt en die heeft groen licht gegeven. De fout ligt dus bij de bond. Dat is amateurisme ten top."

De Bont is het daarmee eens. "Het is een blunder. Het gaat wel om promotie en dus over miljoenen euro's. En Fortuna Sittard kan er de dupe van worden. Het zal maar verkeerd gaan op één of twee puntjes. Dan blijft dit toch aan het kampioenschap van NEC kleven."

'Je kan toch niet sporten als een renner vecht voor z'n leven?'

Drama in Parijs-Roubaix

Al het bovenstaande verbleekt bij het absolute dieptepunt van het voorbije sportweekend. Dat is onbetwist het overlijden van wielrenner Michael Goolaerts, die tijdens Parijs-Roubaix getroffen werd door een hartstilstand en later overleed.

Volgens Avsaroglu had op dat moment de koers stilgelegd moeten worden. "Je kan toch niet met sport bezig zijn als een van de renners op datzelfde moment vecht voor z'n leven?"

Oud-renner Maarten Tjallingii: "Maar op dat moment was de ernst van de situatie niet bekend bij de andere renners en de organisatie." Avsaroglu: "Het was bekend dat hij gereanimeerd werd. Dan is het ook wel duidelijk dat het heel ernstig is."

'Sobere huldiging'

De Bont kiest voor de middenweg. Hij snapt dat het moeilijk is om een koers zomaar stil te leggen, maar wat hem betreft had de huldiging soberder gemoeten.

"Had de winnaar ingefluisterd wat er aan de hand was. Dan was er geen weldenkend mens geweest die met champagne had gespoten."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl