Tevreden Sluiter zag vanaf de bank pupil Bertens winnen: er is snel wat moois gekomen

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sluiter keek tevreden toe vanaf de bank bij finale Bertens
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Raemon Sluiter, de coach van Kiki Bertens, zag zijn pupil afgelopen weekend de grootste prijs uit haar carrière winnen. Maar Sluiter zat niet in het stadion in Charleston. Hij was thuis in Rotterdam. Op de bank zag hij tot zijn eigen tevredenheid hoe Bertens zes partijen in een week wist te winnen.

Terwijl de tennisster in Charleston, een stad in het oosten van de Verenigde Staten, nog de laatste formaliteiten van haar overwinning afhandelt, blikt Sluiter vanuit Nederland terug op een geweldig weekend.

Zijn pupil versloeg zondag Madison Keys en Julia Görges, respectievelijk de nummer 13 en 11 van de wereld en greep zo haar vijfde WTA-titel.

Kiki Bertens NOS

Twee weken geleden was Bertens op het hardcourt van het WTA-toernooi van Miami al dicht bij een stunt tegen Venus Williams. Toen lukte het, ondanks drie wedstrijdpunten, net niet.

Klap

"Het gevaar bij Kiki was dat de klap na dat soort nederlagen regelmatig hard aankwam en uiteindelijk niets opleverde", aldus Sluiter, die er in Amerika niet bij was omdat hij in Nederland zijn zieke moeder bijstond.

"Ik heb zelf heel wat matchpoints verpest in mijn leven en weet als geen ander hoe dat voelt. Het is dan zaak een dag later terug te kijken en te evalueren wat je wel en niet goed hebt gedaan. Dat heeft ze gedaan en die mooie dingen zijn vervolgens heel snel gekomen..."

kikibertens
Volvo Car Open
Day after still enjoying this unforgettable moment 😇🏆 @volvocaropen before flying back home #foxsports #mizuno #wilsontennis

Op diverse websites, waaronder tennis.com, werd Bertens ook direct gebombardeerd tot een dark horse - ofwel een outsider - voor Roland Garros. "Ze heeft veel zon gepakt, dus is inderdaad wel wat darker geworden", zegt Sluiter met een glimlach.

Realistisch

"Maar Kiki is geen toptienspeler. Ze heeft een keer de halve finales gehaald en een keer de vierde ronde. Iedereen mag dromen, maar het is natuurlijk niet realistisch op basis van resultaten op de grandslams. Maar dat zij een speelster is die veel speelsters niet willen tegenkomen, dat kunnen we wel stellen."

Raemon Sluiter en Kiki Bertens Pro Shots

Op de vandaag gepubliceerde wereldranglijst bezet Bertens nu de 21ste positie. In mei vorig jaar was ze de nummer 18 en haar beste ranking verbeteren zal lastig worden.

"Ze heeft heel veel punten te verdedigen", aldus Sluiter. "Het zal heel moeilijk zijn te stijgen, dan moeten er echt bijzondere dingen gebeuren."

Bertens, die zich afmeldde voor het WTA-toernooi van Lugano, heeft nu even rust en komt vanaf 23 april in actie in Stuttgart.

STER Reclame